DK version UK version
Floridanes

 

Vejr & Klima

 

 

Klimaet i det centrale og sydlige Florida er subtropisk, ( - på grænsen til tropisk), hvilket man skal et stykke ned i det nordlige Afrika for at finde tilsvarende.

Det er fugtigt og frodigt, men det bliver ikke ”kvælende” varmt om sommeren.

Dagtemperaturerne er 28-38 C i sommerhalvåret og 18-28 C i ”vinterhalvåret”

Vejret er, som vi i Skandinavien vil kalde sommervejr – næsten hele året rundt.

Der er naturligvis perioder med koldere vejr (december – marts), hvor temperaturen kan være under 15 C men ofte kun få dage.

Badevandet i Atlanterhavet og Den Mexicanske Golf er fra 20 C om ”vinteren” til 25-29 C i perioden fra maj til november.

Man kan sige, at en normal ”vinterdag” i det sydlige eller centrale Florida er, som de bedste sommerdage ved den jyske vestkyst.

En normal sommerdag i Florida er med 30-35 C, høj sol, kun lidt vind og enkelte regnbyger.

UV-faktoren er over 10, så solcreme med høj beskyttelsesfaktor skal anvendes.

I den fugtige periode fra maj til oktober regner det nogle gange i løbet af ugen, men det sker ofte om natten. En regnbyge er normal ret heftig, men derimod ikke særlig langvarig. Normalt kan solen skinne en time efter, at det begyndte at regne.

 

Storme og tornadoer

Mange spørger til risikoen for storme og tornadoer i Florida.

Risikoen er reel, og det kan være meget voldsomt, når efterårsstormene kommer ind over fastlandet – fra havet, men de mister hurtigt den værste kraft over land.

Det er i perioden juli-novenber, der er størst risiko for disse storme, men huse, der er opført de sidste 25 år, er konstrueret til at kunne modstå stormene. Er man så uheldig at være i centrum af en tornado, kan der ske voldsomme ting, som intet kan være forberedt på.

De seneste år har der ikke været alvorlige storme i det centrale og sydligeale Florida, men man skal naturligvis være opmærksom på risikoen i efterårsmånederne. Det nordvestlige Florida er oftere udsat for de voldsomme storme.

 

Dagene lige lange året rundt

Vinteren i Florida er naturligvis koldere, og om natten kan der være frostvejr, men allerede kl. 9.00 om formiddagen kan temperaturen være 20 C.

Som dansker skal man også lige vænne sig til, at dagene stort set er lige lange sommer og vinter og det bliver tidligt mørkt - også om sommeren.

 

 

Floridanes A/S

Chr. Ågårdsvej 4 • DK- 6920 Videbæk • pl@floridanes.com • Tel.: (+45) 40173266 • www.floridanes.dk

© copyright 2009 - All Rights Reserved q